Убиецът от "Соло" се предаде. Има повдигнато обвинение

Срещу задържания в Перник за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло" в събота Илиян Тодоров (24 г.) вече има повдигнато обвинение.

Това съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Младежът е дошъл в 3.00 ч. тази нощ в пернишката дирекция на полицията заедно с адвокат, за да се предаде. В 4,30 ч. е бил предаден на СДВР.

Заподозреният Ивайло Тодоров е на 24 г. , не е криминално проявен и е задържан за 72 часа.

Предстоят разпити и процесуално-следствени действия по доказване на деянието, съвместно със Софийска градска прокуратура.

Пред агенция БГНЕС зам. градският прокурор Роман Василев е съобщил по-рано днес, че мярката на Тодоров ще се гледа в закооноустановения срок. Вероятно на 22 април.

Илиян е син на генералния директор на Национална служба "Растителна защита" и председател на групата общински съветници на БСП в Перник Венцислав Тодоров. Бащата се ползва с авторитет и уважение в Перник. Той е заместник-председател на областната организация на БСП в Перник и трети в листата на Коалиция за България на предстоящите избори от 14-ти Пернишки многомандатен избирателен район.

Преди влизането му във властта се е занимавал с частен бизнес в областта на селското стопанство, който е развил успешно.

Майката на младежа - Петя, работи в Център за работа с деца в Перник.

Вчера жилището на семейството в кооперация "Колош" в центъра на Перник е било претърсено. Обискът е продължил около два часа. На терасата на третия етаж, където живеят Тодорови, е имало над 15 полицаи, разказаха съседи.

Преди няколко години семейството е купило апартамент в столичния квартал "Красна поляна", който вероятно е ползвал синът им, твърдят близки на Тодорови.

Илиян е завършил езиковата гимназия "Симеон Радев" в Перник, след което е приет във ВУЗ в София. Според съседи младежът е тих и възпитан. Те не пестят суперлативи за родителите и все още не могат да повярват в случилото се.

Адвокатът на Илиян Тодоров засега отказва коментар.

Припомняме, че в събота сутринта бяха наръгани смъртоносно с нож вратарят на националния отбор по хокей Кирил Въжаров (21г.) и 24-годишният Васил Александров. Трети младеж е настанен във ВМА.

От полицията коментират, че след разправията между младежите около дискотека "Соло" на ул. "Позитано" в центъра на София, убитите и раненият младеж са бягали и затова са прободени в гърба.

Трагедията се е разиграла до самата Съдебна палата и в съседство с един от най-големите църковни храмове в столицата "Света Неделя" в ранното утро на Велика събота.

Видеокамери в района на двойното убийство на ул. "Позитано", близо до бул."Витоша" е запечатала номера на таксито, на което се е качил убиеца на двамата младежи.



Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини